Καλώς ήλθατε στον Δήμο Κορινθίων

4η Διάλεξη στο ΔΕΑΠ - Λοιμώξεις του χειμώνα - πρακτικές οδηγίες εμβολιασμού (20 Νοεμβρίου 2024)

Δύο διακεκριμένοι επιστήμονες ήταν οι προσκεκλημένοι στην τέταρτη ημερίδα των εργασιών του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Κορινθίων, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024. Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, αναφέρθηκαν στις «Λοιμώξεις του χειμώνα και τις πρακτικές εμβολιασμού».

Ο κ. Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον covid, επισημαίνοντας ουσιαστικά πως δεν έχουμε «ξεμπερδέψει» ακόμα μαζί του ή με τις μεταλλάξεις του, αφού περίπου 20 άτομα καταλήγουν ανά εβδομάδα. Έκανε ακόμα αναφορά στην ανάγκη του εμβολιασμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων για τις λοιμώξεις του χειμώνα και ειδικά την γρίπη. 

Την ίδια ανάγκη υπογράμμισε και ο καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος αναφέρθηκε στην διασφάλιση που προσφέρει ο τριπλός εμβολιασμός σε άτομα πάνω από 65 ετών και σε ειδικές ομάδες.

Δείτε την 4η Επιστημονική Διάλεξη στο link στον σύνδεσμο.

Σημαντικά Νέα

Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής: 29/384/2026- Περί λήψης απόφασης σχετικά με αίτηση, που αφορά γνωμοδότηση για την έναρξη της διαδικασίας σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων ή ορθοφωτοχαρτών κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Περιγιαλίου του Δήμου Κορινθίων, κατά τα οριζόμενα της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του Ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/31-3-2011)

Περισσότερα »

Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής: 29/387/2026-Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας στο εξωτερικό και δαπανών μετακίνησης της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων στο Γκάμπροβο Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ  18-21 Ιουνίου 2026.

Περισσότερα »

Σημαντικές Υπηρεσίες

Εκδηλώσεις

4η Διάλεξη στο ΔΕΑΠ - Λοιμώξεις του χειμώνα - πρακτικές οδηγίες εμβολιασμού (20 Νοεμβρίου 2024)
Facebook
X
Threads

Σελίδες

Κατηγορίες