Καλώς ήλθατε στον Δήμο Κορινθίων

Ο Δήμος τιμά τα 199 χρόνια από την διεξαγωγή της μάχης των Δερβενακίων

“Ζωντάνεψε" η μάχη των Δερβενακίων στο παλιό δημοτικό σχολείο του Αγίου Βασιλείου την Κυριακή
 
Στον νου του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην ευφυΐα κ την ηγετική του μορφή είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Αγίου Βασιλείου . Εντυπωσιακός ο ανάγλυφος χάρτης της Μάχης, μοναδικό δημιούργημα σε όλη τη χώρα, που έχει τοποθετηθεί σε αίθουσα του σχολείου, εντυπωσιακή και η ανάλυση της Μάχης, της προετοιμασίας αλλά και εκτέλεσής της από τον Γέρο του Μοριά, από τον Συνταγματάρχη, Διοικητή Τάγματος ΓΕΣ, Βασίλη Βασιλείου.
 
Τα στοιχεία που παρατέθηκαν έδειξαν το μεγαλείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, την ευφυέστατη τακτική που οδήγησε στην πανωλεθρία του Δράμαλη και σε μια νίκη που καθόρισε την πορεία της Επανάστασης.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Μάχης αλλά και της μορφής του Γέρου του Μοριά, προανήγγειλε λαμπρές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται το 2022 χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει όλους όσοι συνετέλεσαν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, ανθρώπους με γνώσεις και μεράκι που θα παίξουν σημαντικό ρόλο και στις εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς.
 
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υφυπουργός χωροταξιας και αστικού περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς,οι Αντιπεριφερειάρχες Τάσος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαρίας, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος του Αγίου Βασιλείου Κώστας Παπαχαραλάμπους, η Πρόεδρος από το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας κ. Όλγα Καραγεώργου, ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Χρήστου, ο μέγας δωρητής του Αγίου Βασιλείου κ.Βαγγέλης Βαρδάκας, δημοτικοί σύμβουλοι.
 
 
✔️Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης πως πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και η χάραξη των μονοπατιών της Μάχης με την βοήθεια του Τοπικού Προέδρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βασιλείου, των κατοίκων Ευαγγελου Βαρδάκα και Παναγιώτη Λίγκα, των ορειβατικών συλλόγων Κορίνθου και Λουτρακίου και της ομάδας εργασίας του Κορινθιακού εργαστηρίου Ιστορίας.
Νωρίτερα ο Δήμαρχος Κορινθίων είχε δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις στον Άγιο Σώστη καταθέτοντας στεφάνι στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη .

https://www.facebook.com/100015460477214/videos/pcb.1127020174489988/361739588641332

Στο μήνυμά του έκανε λόγο για “Σημείο έμπνευσης για τους νεότερους Έλληνες και για σημείο αναφοράς για την ιστορία μας!"
Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ζαχαριάς, Πούρος και Μπίτζιος, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί Πρόεδροι.

Σημαντικά Νέα

Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής : 54/794/2025- Έγκριση και παραλαβή του Παραδοτέου 3 του φυσικού αντικειμένου της πράξης με τίτλο «Προγραμματική Σύμβαση με την ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Μ.Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. - Υπηρεσίες Συμβούλου για την Οικονομοτεχνική Υποστήριξη της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων»

Περισσότερα »

Αριθμός Απόφασης 54/784/2025 Δημοτικής Επιτροπής με θέμα:Εξειδίκευση πιστώσεων στο δημοτικό προϋπολογισμό έτους 2025 για συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων στη διοργάνωση του 16ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ «ΓΕΦΥΡΕΣ» στην Κόρινθο

Περισσότερα »

Σημαντικές Υπηρεσίες

Εκδηλώσεις

Ο Δήμος τιμά τα 199 χρόνια από την διεξαγωγή της μάχης των Δερβενακίων
Facebook
X
Threads

Σελίδες

Κατηγορίες