Καλώς ήλθατε στον Δήμο Κορινθίων

Φως, μουσική και παλμός στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Κορίνθου

Μια πόλη, μια πλατεία, μια γιορτή για την έναρξη των Χριστουγέννων

Για τα φετινά Χριστούγεννα η Κόρινθος από πολύ νωρίς η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της. Και χθες το βράδυ, στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, η εορταστική ατμόσφαιρα κορυφώθηκε στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, που πλημμύρισε από κόσμο, χαμόγελα και μια αίσθηση συλλογικής χαράς.

Το κεντρικό σύμβολο των φετινών εορτών, το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, άναψε μέσα σε χειροκροτήματα και ενθουσιασμό, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των εκδηλώσεων. Ο στολισμός με τα πολύχρωμα φώτα και τις κατασκευές μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε έναν χώρο γιορτής και χαράς, για μικρούς και μεγάλους.

Γύρω από το δέντρο, το γιορτινό σκηνικό ολοκληρώθηκε με τις θεματικές γωνιές του Χριστουγεννιάτικου χωριού και τις φωτισμένες φιγούρες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που προσκαλούσε τον κόσμο να μείνει και τα μικρά παιδιά να παίξουν και να απολαύσουν τη στιγμή.

Η μουσική είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, οι δύο χορωδίες (η παραδοσιακή χορωδία υπό την διεύθυνση Αν. Γοραντωνάκη – Αγγιστριώτη και η χορωδία του χορευτικού και λαογραφικού Συλλόγου Άσσου «Η Ρέα») και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετείχαν έδωσαν τον τόνο, με παραδοσιακές και γιορτινές μελωδίες που έντυσαν ιδανικά το σκηνικό και ανέδειξαν τη συλλογική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η βραδιά κορυφώθηκε με τη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη, ο οποίος με την γνωστή άμεση επαφή με το κοινό και την έντονη σκηνική παρουσία μετέτρεψε την πλατεία σε έναν μεγάλο χώρο διασκέδασης, σφραγίζοντας τη γιορτή με κέφι και παλμό.

Η Κόρινθος άνοιξε την αυλαία των φετινών εορτών με μια εκδήλωση που έφερε τον κόσμο κοντά και έδωσε το στίγμα των ημερών που ακολουθούν. Μέρες φωτεινές, συλλογικές και αληθινά γιορτινές.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Σημαντικά Νέα

Αριθμός Απόφασης 69/1031/2025 Δημοτικής Επιτροπής με θέμα: Αποδοχή όρων ένταξης και χρηματοδότησης της Πράξης «Σχολικό συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)» με Κωδικό ΟΠΣ 6034846 στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» και τροποποίηση προϋπολογισμού

Περισσότερα »

Σημαντικές Υπηρεσίες

Εκδηλώσεις

Φως, μουσική και παλμός στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Κορίνθου
Facebook
X
Threads

Σελίδες

Κατηγορίες