Καλώς ήλθατε στον Δήμο Κορινθίων

Έργο άρδευσης 2,2 εκατ. ευρώ στην Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου


Ο Δήμος Κορινθίων στηρίζει τους παραγωγούς με υποδομές ουσίας

Μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός νέου αρδευτικού δικτύου, που θα καλύψει τις ανάγκες των καλλιεργητών της Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ. Το έργο κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς από την ΔΕΥΑΚ για λογαριασμό του Δήμου.

Το νέο δίκτυο θα αξιοποιεί το επαναχρησιμοποιημένο νερό του βιολογικού καθαρισμού, θα ξεκινά από την περιοχή Καλντερίμι της Αρχαίας Κορίνθου και θα καταλήγει στο Περιγιάλι, σε δεξαμενή η οποία θα κατασκευαστεί σε χώρο που έχει επιλεγεί από τον Δήμο, προκειμένου να συλλέγει το νερό. Από εκεί με διάσπαρτα δίκτυα θα αρδεύονται οι καλλιέργειες των παραγωγών, σε πρώτη φάση στο Λέχαιο και το Περιγιάλι.

Και με το έργο αυτό ο Δήμος Κορινθίων αποδεικνύει στην πράξη τη στήριξή του στους αγρότες. Ήδη από ενέργειες του Δήμου αρδεύονται καλλιέργειες στον Άσσο, το Λέχαιο και το Περιγιάλι από δημοτική γεώτρηση, ενώ σε Εξαμίλια, Πεδίο Βολής και Μαγούλα χρησιμοποιούνται και εκεί τα νερά από τον βιολογικό καθαρισμό. Με την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων, που θα προκύψει από την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού που είναι κατάλληλο για άρδευση.

Με σχέδιο, συνέπεια και ταχύτητα, διαμορφώνουμε έναν Δήμο λειτουργικό, πράσινο, ανθρώπινο. Έναν Δήμο αντάξιο των κατοίκων του και των προσδοκιών τους.

Σημαντικά Νέα

Αριθμός Απόφασης: 28/2026 Έγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη πλειοδότη μίσθωσης του κυλικείου του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου και επανακαθορισμός των όρων διακήρυξης Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη πλειοδότη μίσθωσης του κυλικείου του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

Περισσότερα »

Αριθμός απόφασης 15/200/2026 Δημοτικής Επιτροπής με θέμα:Έγκριση και παραλαβή των Παραδοτέων Υποέργων 2, 3 και 4, τμημάτων του φυσικού αντικειμένου της πράξης με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου για τη σύνταξη μελετών Οδοποιίας για υποβολή προτάσεων στο ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027» της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Κορινθίων και του ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.

Περισσότερα »

Σημαντικές Υπηρεσίες

Εκδηλώσεις

Έργο άρδευσης 2,2 εκατ. ευρώ στην Δ.Ε. Άσσου-Λεχαίου
Facebook
X
Threads

Σελίδες

Κατηγορίες