Καλώς ήλθατε στον Δήμο Κορινθίων

Ο Δήμος Κορινθίων ξαναδίνει λάμψη στο Δικαστικό Μέγαρο με 2,6 εκατ. ευρώ

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία για την Κόρινθο και την Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι. Ο Δήμαρχος Κορινθίων -μετά την συνάντησή του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Μπούγα- εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2.660.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου και την ανάπλαση της πλατείας επί της Εθνικής Αντιστάσεως, μπροστά από το κτίριο.

Από το συνολικό ποσό:

  • 2.000.000 ευρώ θα διατεθούν για την πλήρη ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου, ενός εμβληματικού κτιρίου που σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση και η αποκατάστασή του αποτελεί πάγιο αίτημα της νομικής κοινότητας όλης της Κορινθίας.
  • 660.000 ευρώ θα διατεθούν για την ανάπλαση της πλατείας, η οποία θα αποκτήσει νέα μορφή και θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο της πόλης.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το Δικαστικό Μέγαρο θα αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση από την κεντρική του είσοδο, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και δεκαετίες, αποκαθιστώντας την αρχιτεκτονική του ισορροπία και ενισχύοντας το κύρος της Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης τόνισε:

«Η Κόρινθος αλλάζει πρόσωπο με έργα ουσίας. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας, αφήνουμε πίσω τη μιζέρια και τη γκρίνια και φέρνουμε αποτελέσματα.
Το Δικαστικό Μέγαρο θα αποκτήσει την εικόνα που αξίζει στην πόλη και στη Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Πέλοπα Λάσκο για την αμέριστη εμπιστοσύνη τους και τη στήριξη του αιτήματος μας. Σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση. Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνέπεια και δουλειά
».

Σημαντικά Νέα

Αριθμός Απόφασης: 81/2026 Έγκριση και παραλαβή των Παραδοτέων Π1α &  Π2 της πράξης με τίτλο : «Υπηρεσίες Συμβούλου για την αξιοποίηση- ανάπλαση-ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, περιοχή Μπαζώματα στην Κόρινθο (ακίνητο Α.Β.Κ. 2191 ΕΤΑΔ) - Α΄ Φάση: Προμελέτη)» Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κορινθίων με την «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Μ.Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α.»

Περισσότερα »

Αριθμός Απόφασης: 80/2026 Έγκριση και παραλαβή του Παραδοτέου του φυσικού αντικειμένου της πράξης με τίτλο «Υπηρεσίες Συμβούλου για την προτεραιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου Κορινθίων .. βελτίωσης ενεργειακής απόδοσής τους, κ.λ.π σύμφωνα με το Άρθρο 6 του Ν.4843/2021» κατόπιν της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Κορινθίων με την «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.»

Περισσότερα »

Σημαντικές Υπηρεσίες

Εκδηλώσεις

Ο Δήμος Κορινθίων ξαναδίνει λάμψη στο Δικαστικό Μέγαρο με 2,6 εκατ. ευρώ
Facebook
X
Threads

Σελίδες

Κατηγορίες