Καλώς ήλθατε στον Δήμο Κορινθίων

Μουσικές βραδιές καλοκαιριού από τα ΚΑΠΗ του δήμου Κορινθίων

Ενημέρωση για τρεις μουσικές εκδηλώσεις που θα δώσουν τα ΚΑΠΗ του δήμου Κορινθίων έβγαλε ο δήμος και υπογράφει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννης Τσάκωνας.

“Τα ΚΑΠΗ είναι ένας από τους πιο ζωντανούς οργανισμούς του δήμου μας…”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
“Αποτελούν δυναμικό κομμάτι στη ζωή της τοπικής κοινωνίας και τα μέλη τους έχουν καθιερώσει την παρουσία τους στην κοινωνική και πολιτιστική μας ζωή, όχι ως άτομα της τρίτης ηλικίας, αλλά ως ενεργά τμήματα του ευρύτερου συνόλου.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της δράσης τους είναι η συμβολή τους στην διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης, μέσα από τις θεατρικές τους ομάδες, τις ομάδες παραδοσιακών χορών και τις μουσικές τους χορωδίες.

Αυτές οι τελευταίες, οι χορωδίες των ΚΑΠΗ, θα μάς παρουσιάσουν τις επόμενες μέρες τρεις μεγάλες μουσικές βραδιές. 

  1. Το ερχόμενο Σάββατο, 3 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στην Πλατεία Περιγιαλίου, η χορωδία του ΚΑΠΗ Άσσου – Λεχαίου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Σικυώνιο συνθέτη Γιάννη Σπανό, υπό την καθοδήγηση του Μάκη Ψαραδέλη και με την συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών.
  2. Την Κυριακή, 4 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Αρχαία Κόρινθο, η χορωδία του ΚΑΠΗ της Αρχαίας Κορίνθου θα παρουσιάσει ένα τιμητικό αφιέρωμα στον μαέστρο Μάκη Ψαραδέλη, με την συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών.
  3. Τέλος, την ΕΠΟΜΕΝΗ Παρασκευή, 9 Αυγούστου, και πάλι στις 8.30 το βράδυ, έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου, οι χορωδίες των Β και Στ ΚΑΠΗ του δήμου μας, όπως πάντα υπό την καθοδήγηση του Μάκη Ψαραδέλη, θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με διφωνίες και διασκευές. Μαζί τους θα είναι η ομάδα παραδοσιακών χορών του Β΄ ΚΑΠΗ, με δάσκαλο τον Νίκο Διπλό, και η ομάδα μοντέρνων χορών των ΚΑΠΗ, με δασκάλα την Τζένη Κρητικού. 

Σημαντικά Νέα

Αριθμός Απόφασης 47/664/2025 Δημοτικής Επιτροπής με θέμα: Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης διαγωνισμού  για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για την εκτέλεση του έργου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – Α’ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» προϋπολογισμού μελέτης ποσού 601.648,00€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.), Α.Μ. 144/2024, και κατακύρωση σύμβασης

Περισσότερα »

Αριθμός Απόφασης 50/718/2025 Δημοτικής Επιτροπής με θέμα: Εξειδίκευση πιστώσεων στον δημοτικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2025 για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ» σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου, στις 26 Σεπτεμβρίου 2025

Περισσότερα »

Σημαντικές Υπηρεσίες

Εκδηλώσεις

Μουσικές βραδιές καλοκαιριού από τα ΚΑΠΗ του δήμου Κορινθίων
Facebook
X
Threads

Σελίδες

Κατηγορίες